diumenge, 18 de novembre del 2007

Santa Linya amb criatures

Aquest cap de setmana tocava sortida en família. Aquesta vegada, a part de bon peu de via i aproximació curta i bona, necessitàvem que també fos un lloc arrasserat i que hi toqués el sol a peu de via (no volíem que les criatures se'ns congelessin), així que finalment, després de varis mails d'incerteses, vam decidir anar a Santa Linya (al Futbolín de d'Alt)


Sí, increïble... un matalàs amb potes... je, je... que no,que era en Gerard de 6 anys, que està fet una fera!!

Aquesta vegada érem un total de 8 adults i 10 nens. No cal que us digui la cara de la gent que hi havia escalant en veure'ns arribar... je, je... ei, que volia avisar amb un post, però com que no ens vam decidir fins dissabte al migdia... Sort que el peu de via, realment era gran i bo,


Jo avui he fet un total de 5 vies:

PUNT DE TROBADA: (6A+). Aquesta és la que m'ha tocat per escalfar donat que era la més fàcil de tot el sector. I la veritat és que, no sé si m'ha agafat en fred o el fet que la roca estava congelada i conseqüentment, les meves mans també, que no l'he trobada tant fàcil... vaja, que me l'he hagut d'anar mirant, bufant-me les mans... però no he volat i l'he encadenada a vista.


ME VOY A VENIR: (6b+) Tot i que ja tenia les mans més escalfades, he patit en un pas... vull dir, que he hagut de fer un pas d'aquests que no saps ben bé si acabaràs volant o no... Marian, compte... i no, no he volat!! Je, je... després del pas m'esperava bon canto!! Així que encadenat i a vista!! (eps, que potser avui tinc el dia...).


LA BORDETA FREE:(6b+) Aquesta sí que l'he disfrutada!! Doncs he trobat que era una via d'aquestes de bon canto, colocar peus i tirar a munt, amb les xapes just on les necessitaves. Així que l'he pogut encadenar com les altres, però disfrutant més i patint menys.


KARAKOROM: (6C) Amb aquesta via ja no les tenia totes... de primera... de segona... mmm... va, de primera, i si no ho veig clar, em baixo i ja està!! Tota la primera part és ben fina, d'aquestes escalades d'arrambar-te bé a la paret (i amb les que jo disfruto tant!),



i a la segona meitat ja hi trobes més canto. I síííí!! Encadenada i a vista!! Je, je... Tralarilo laroooo!!!


Crec que avui ja he fet el dia... me naniré ben contenta a casa... ara a jugar amb el peque... Eps Raquel, que ara farem un 7a... que noooo, que jo ja estic contenta... mmm... bé, el faré de segona i així m'acabo de petar... i primer el fa en Piju,



I baixa dient: Raquel, aquest 7a el pots fer de primera, és molt fàcil. I això que el noi està lesionat... I després el fa en Jordi i baixa dient: home, fàcil, fàcil tampoc, però està molt ben xapat, així que l'hauries de fer de primera.


Uixxxx, no sé... és que avui encara no he volat... i prefereixo anar-me'n a casa sense fer-ho... brrr... va, el provo de primera, però sabent que després l'ha de fer en Ramon, que no vull tenir la pressió d'haver d'arribar a dalt a la força!!


EL KAKILO: (7a) Tota la via tendeix a desplomar un xic. S'inicia amb un tram vertical que mica en mica comença a tirar enrere ...



I després ja es tracta de canto bò però pila necessària... si no hagués estat per la gran sabina on he pogut fer un repòs increïble... je, je... potser 5 minuts? Je, je... no crec que hagués seguit tirant a munt sense penjar-me. Aquí cul a la gran sabina i jo fent els estiraments amb mans lliures...

I després la sortideta de la sabina... bufa, com costa tornar-te a agafar a la roca quan has pogut fer un bon descans... ha estat com sortir d'un tram d'A1e de via llarga!! I a sobre amb els pitjors peus que he trobat durant tota la via!!
Aquí jo en el 7a (El Kakilo) i en Piju en el 7a+ del costat (Spanglish),



Però n'he sortit en lliure, i així fins el xapatge de la R, on tot i tremolar-me un peu de mala manera (seria per què estava nerviosa per encadenar el meu primer 7a?), je, je... he pogut xapar i... iujuuuuuuu!!! El meu primer 7a de primera i a la primera!!!

Després ja m'estaven dient que fes el 7a+ del costat... je, je... però no, ni de primera ni de segona, que la "avaricia rompe el saco!". Je, je!! Així que a plegar bàrtuls i amb els peques cap a baix, a esperar que la resta de fanàtics en tinguessin prou.

I arribats tots al pàrquing, ens hem decidit per anar a visitar la GRAN COVA DE SANTA LINYA, que molts de nosaltres encara no havíem vist!!

I allí una mica de cultura... je, je...

I qui són aquests parell d'homes? ... Doncs el de l'esquerra és l'Homo Neanderthalensis, i el de la dreta l'Homo Sapiens! Je, je!! Tots familiars nostres!!

Si, ara va la cultura... resulta que la gran cova de Santa Linya, va tenir una primera fase d'ocupació durant el paleolític mitjà amb els Homos Neanderthalensis (caçadors i recolectors), una segona fase d'ocupació en el paleolític superior amb els Homos Sapiens (agricultors i pastors) i una tercera fase, ja en la prehistòria més recent (bé, fa uns 5000 anys, després de la transició del Mesolític) utilitzaren la gran cova nous grups d'humans (que ja practicaven la ramaderia i l'agricultura), però no com a habitatge, sinó com estabulació del bestiar.

I actualment... és un espai declarat de protecció arqueològica, on ara per ara s'hi pot escalar (bé si tens el grau, per què jo sols hi he anat de visita... je, je!).

Així doncs, l'ocupació cronològica ha estat: Homo Neanderthalensis, Homo Sapiens, humans agricultors i ramaders i... ESCALADORS!!! Je, je!! M'encanta viure a la meva època!!!

22 comentaris:

PGB ha dit...

jojo, que bo en Gerard amb el Crashpad! :P

Weno weno weno, molt bé tots aquests encadenes eh?! Cagundena, com apretem!!!! I el 7a! Ol·le!! I ara vé el missatge de cabroneria: ja és licit seure a una sabina a descansar a mitja via?! Ale, ja ho he dit ;P hahaha (és broma poma)

Mohawk ha dit...

Esteu tots molt forts, eh! I el Sr. Piju, que amb esginç i tot li fot als 7a+, que crack!

Felicitats pel primer 7a, cada cop pugeu de grau més ràpid, je,je,je... a mi em va costar moooolt! (Envidia sana!)

A tibar-li fieres!

Raquel ha dit...

PGB: Je, je... doncs segur que en esportiva no és gens lícit...je, je... però com que jo soc tapiera... me l'emporto a la butxaca i tant contenta!! Je, je!! Tralarilo larooo!!! Je, je!

Mohawk: Sí, en Piju ha començat pel 7a (que li ha semblat mooolt menys), i com que no li feia mal... ha provat el 7a+... i encadenant!! Ara que... diu que posant la marxa enrera al cotxe veu les estrelles!! Je, je!!

Així que jo he encadenat un 7a mooolt fàcil (per ell, no pas per mi, je, je) amb repòs en sabina inclosa... je, je...!! Gràcies, que per mi ja és molt!!

Marieta ha dit...

Enhorabona pel 7a Raquel!! Ves a saber quines vies encadenaries si t'hi dediquessis...Haviam si encara et podrem reconduir pel camí correcte ;) jejejejejeje

Raquel ha dit...

I tu? Saps la de tàpies que podries recórrer amb el teu grau? Je, je, je!!
Moltes gràcies guapíssima!!

Piju ha dit...

Que si, que als col.legues se’ls hi ha de fer mes cas que als nº... i aquelles les birres?.
Felicitats de nou, has trencat una barrera important.
Ah!, aquells barbuts del cartell no son neanthertals, no ho vau pillar...es el careto que s’ha de fer per provar les vies del mig de la cova!

Isidre Escorihuela ha dit...

BOUAAAAAAAAAAAAAAA, Felicitats, recoi quina crak. No tans sols te les "peles" be a la tapia que tambè li fots gasto, i del bo a l'esportiva.
Res noia, això de quedar un dia amb tu ja m'ho replantejo.
Salut i amunt !!!!Sempre amunt.

Raquel ha dit...

Piju: Ja veus que jo sempre et faig cas!! I com que sempre em donen bons resultats... je, je... moltíssimes gràcies pels teus consells i pels teus ànims!!
Així cal posar aquest careto per fer les vies del mig?... je, je... crec que em quedo amb el meu 7a i la meva cara!! Je, je!!

Isidre: Ni se't passi pel cap replantejar-t'ho, eh!! Que aquí els paravolts estaven ben a prop i en qualsevol moment em podia baixar!!

Gatsaule ha dit...

Vas molt forta, noia, continua així !

I em sembla que amb els neandertals no en som de parents...., encara que hi hagi algú que s'hi assembli una mica !

TRanki ha dit...

iepa Raquel,

felicitats per la via...jo sóc del parer de la MARIETA..PASSA't al LADO OSCUROOOOO!

hehehe.

respecte a la COVA..una passada, guapissima, fa por de mirar-la..tanta pilaaa! les vies són de canto inmens i inacabables...és 8na mena de iNMENS PLAFÖ gegant que acaba a l'infinit...

I per anar amb crios un xollo...

Salut i a tibar

Raquel ha dit...

Gatsaule: No em fotis... vols dir que no són parents llunyants? Ostres, tota la vida ben enganyada... je, je!! I gràcies pels ànims!!

Oriol: Mai es pot dir mai... però de moment, em quedo amb la tàpia!! je, je!!
I la Cova... bé, potser algun dia agafo els estreps i vaig a practicar superació de desploms... je, je... algun dia de pluja amb les criatures... je, je!!

Der Kletterer ha dit...

Jo tb em sumo a pitonar la cova de Santa Linya!! Encara desploma més que mi primer amor!!
Ei maskina, seguramnet ens veiem a vilanova, jo estaré allí d'apoyo logistico i moral. Ja vaig kdar amb el Pelut i la colla q ens veuriem allí.

P.d.: Jo q soc tapiero tb vaig probar akest 7a i lo millor de la via és seure a la Sabina. Akests frikies! Amb lo q mola la Rama-tracció!!

Raquel ha dit...

Je, je!! Sí, realment el millor de la via era la sabina, je, je...!!

Ei, doncs aleshores segur que ens veiem aquest cap de setmana!! Espero que ens reconeixem... amb tanta foto jo ja no sé qui és qui... Tu busca una despistada preguntant i segur que em reconeixes!! Je, je!! Un dia faig el taller d'autorescat i l'altre el de progressió avançat.
i a partir d'aquí... a pitonar a la gran cova de Santa Linya!! Je, je!!
Fins aleshores doncs!!

lux ha dit...

eiii Felicitats!!! wuapiii!!
vaja fieraaaa!!
Jo amb tu m'en porto els estreps fins per anar al bar ;-)))

una abraçada i ens veiem!!!

mchesa ha dit...

Felicitats pel 7a! ets una crack!
moltes gràcies per tot! les criatures s'ho han passat genial, la mare, però... destrossada...
m'encantaria q em passessis la foto del Gerard!!!
una abraçada, ens veiem!

Raquel ha dit...

Lux: Je, je, doncs no és mala idea... si ens enduem els estreps al bar, podrem demanar claretes de dos metres!!Iujuuuu!!! Je, je!!
Ei, que ja tinc ganes de veure't aquest cap de setmana!!
Una abraçada ben gran!!

Gatta: Doncs ja ho saps, sempre que vulguis t'apuntes amb nosaltres!!
I aquest finde... artifo a tope!!
Ara mateix t'enviaré la foto per correu!!
Una altra abraçada i fins dissabte al vespre!!

Miquel Sabadell ha dit...

Felicitats Raquel, estàs feta una makina...7a que guai!!, això de l'escalada en familia tambè te els seus resultats amb pujades de grau... aviat et veig fent 7b..jeje!

Raquel ha dit...

Je, je... segurament, si no tingués al Fèlix encara estaria fent 6a... però hagués fet forces tàpies més!! Je, je... no hay mal que por bien no venga...!!

Miquel Navarro ha dit...

Ei Raqueeeeeel enhorabona pels encadenaments!!! i sobre tot pel primer 7a!! o vaig a fer més esportiva o d'aquí poc ja no voldràs escalar amb mi, je,je,je...que estàs feta una fiera!!

Raquel ha dit...

Je, je!! Ja m'agradaria ja, arribar al teu nivell... je, je... però això no passarà mai!!

I... ho sento, la Raquel sempre seguirà essent una companya de cordada possible... enganxada com una lapa!! Je, je!

Llorenç ha dit...

ups!!! existeixen coses més enllà del 6a!
Moltes felicitats! aquesta progresió es molt bona!
No paris!

Raquel ha dit...

Je, je!! Sí, jo fa menys de quatre dies que també m'ho preguntava... pero saps quina ha estat la sorpresa més gran? Que en els 7a's també hi ha cantos!! Je, je!!