dimarts, 16 de setembre del 2008

Sánchez-Martínez a Diables

L'endemà de la tirolina, vam continuar a Montserrat, però aquesta vegada fent via llarga. La via escollida va ser la Sánchez Martínez de Diables. Jo ja feia temps que li tenia ganes i, a en Marc, tot i haver-la feta, li va deixar prou sabor de boca com per repetir-la.


L'aproximació la vam realitzar deixant el cotxe a Santa Cecília i agafant el camí de l'arrel direcció al Monestir. Arribats sota diables, quan gairebé ja som sota la xemeneia de la via (visible des del camí), cal que comencem a pujar a munt per un camí més o menys marcat, que ens portarà al peu de via.

Ll1: (35m, V+/Ae ó 6a) S'inicia amb una placa fineta molt ben equipada amb parabolts, per després flaquejar a la dreta just a l'alçada de l'arbre i entrar en una canal/díedre força brut.


Per aquest llarg sols havia agafat les cintes esprés... així que, quan vaig entrar en la canal/díedre em vaig cagar amb tot. Les cordes començaven a pesar, i precisament havia gastat gairebé totes les cintes que podia allargar (sí, una mica lerda)... i que hagués pogut utilitzar per assegurar-me amb les branques... Nena, està clar que avui no flueixes... Així que ja em teniu ben cagada, desitjant no relliscar per la sorreta i demanant a no sé qui que no se'm trenqués cap presa... i buscant la R1 desesperadament!! Teòricament havia d'estar a la paret de la dreta just abans d'entrar a la xemeneia... però allí sols veia una R de burils vells... així que pujo més a munt xapant la R antiga... res! Maaaarc, que no trobo la R!! Vale, miro un xic més a munt... bufa, no, més a munt ja no m'atreveixo, que m'estic posant dins la xemeneia i no em puc assegurar de cap manera, que els catxarrillos estan al budrier d'en Marc... Maaaarc, que aquí no hi és!! Vale, desgrimpo i miro més a baix... potser me l'he passada (ho dubto, amb les ganes que tenia de trobar-la ja feia 10 minuts...) Buuuaaahhh, Maaaarc, que no hi és!! Ei, torno a pujar i la munto dels burils!!



I dit i fet!! Després puja en Marc... Osti Raquel, l'han petada!! Sí, la R1 reequipada ja no hi és!! (la veritat, una mica me'n vaig alegrar... després de tant grimpar i desgrimpar hagués estat de lerda superior no haver-la vist...). Buaahh, esperem que la resta de la via estigui bé... què fem? Doncs continuem...

Ll2-Ll3: (35m de IV-IV+ i 15m de IV+) En Marc els va empalmar, i va trobar les R's al seu lloc. Es tracta de dos llargs de xemeneia. Realment jo no fluia massa... les xemeneies m'encanten, i no les vaig disfrutar massa... i això que aquestes són precioses!!



Ll4: (30m, IV+ i III) Aquest té una sortideta per la placa de la dreta que quan te la mires no sembla pas un IV+... i quan t'hi poses trobes bon canto, fins que arribes a la fissura, on el canto ja és d'escàndol i cal progressar inicialment en bavaresa (on vaig flipar que allò fos realment un IV+) i després en díedre, per acabar abandonant la fissura per la seva esquerra i tornar-te a posar en una canal on caldrà grimpar un III fins a la R4 (que la trobes a la paret de la dreta, just a la dreta de la fissura del LL5).

Ll5: (35m, IV+/Ae o IV+/7a) Aquest s'inicia per una fissura preciosa (que tampoc em va semblar IV+) fins arribar a la placa de 7a/Ae, que nosaltres vam fer directament amb Ae. Cap dels dos va fer servir els estreps (bé, en Marc ni els portava), però si jo hagués tirat de primera potser l'hagués fet servir.

Ll6: (35m, amb trams de IV/Ae/V/A1/IV+ o de 6c+ en lliure) S'inicia amb un flanqueig per la placa de sota el sostre, inicialment amb molt canto i després més finet...
Fins que arribes al final, on cal superar un últim sostre, on el tema ja es comença a posar força difícil... jo finalment, després de la meva lluita interna (je, je), vaig penjar-me d'un clau, per poder posar un àlien vermell del que fer A0 i poder xapar el següent parabolt. I després continuar en lliure fins a la R. Un llarg preciós!

Ll7: (40m, V+/V/A0/6a+/V o 6c si es fa en lliure) Aquest també es preciós. Discórrer per tota la fissura de sota el sostre fins que aquest és ben horitzontal, que haurem de fer un pas de placa d'aquells d'apretar les dents i resar per què els peus aguantin, i després continuar amb mans a la fissura.

Ll8: (??m, V/Ae o 6a) Aquest inicialment continua per la fissura per després passar-te a la placa tot flanquejant a la dreta (si seguim per la fissura farem la Districte de les Bruixes). Aquest també és bonic, és aèri. Jo, a mig llarg, vaig tenir un patatús d'aquells que m'agafen a mi dels de de sobte preguntar-me a mi mateixa on estava l'última assegurança i què era... i trobada la resposta agafar-me aquell bloqueig incontrolat on les meves veuetes es comencen a barallar... però el tram és fàcil, i les assegurances no allunyen... es tracta d'un problema personal subconscient que algun dia superaré... Total que per aquest motiu vaig fer la R8 i no vaig empalmar.



Ll9-LL10: (15m i 25m, Ae/IV+ i V/IV) Aquest ja va a buscar l'esperó tot fent escalada per placa. Nosaltres no vam fer cap pas d'Ae... i tampoc recordo que les xapes estiguessin tan a prop com per fer Ae... no sé, potser és falta de memòria...
En Marc va empalmar els dos últims llargs.

Nosaltres no vam arribar al cim, sinó que vam iniciar el descens des de la R10 tot flanquejant a la dreta fins arribar al collet (una mica expo pel meu gust...). Des d'allí surt un corriol que ens portarà al collet de baix, des d'on agafarem la canal de baixada, que separa la paret de Diables de la de Patriarques. Aquesta canal ens potarà fins el camí de l'arrel, i d'aquí direcció a Santa Cecília altra vegada.

En fi, una via preciosa on a mi em va faltar fluidesa personal i en Marc va tornar a demostrar la seva paciència...

22 comentaris:

Mingo ha dit...

Molt bé la Sanchez, és molt maca. És veritat després de la tirada del sostre sembla que ja està, però recordo la continuació era fineta, que no regalen res. Unes de les coses que em van impressionar és veure el sostre de la gam. Veig que encara hi han els burils cutres, pensava que l'havien reequipat.
Un saludo i felicitats Raquel, entrant per la porta gran, clar que si.

Mingo ha dit...

Ostres Raquel ara mirava la foto que tens després de fer la tirada del sostre i que carai portes penjant de darrera, sabates,... sembla que portis un armari, clar així els empotraments són més difícils

Raquel ha dit...

Bones Mingo!
Sí, la via està reequipada, però han petat la R1... per això la vaig fer dels burils! I, a part dels parabolts, també t'hi trobes tacs de fusta, claus...
Ostres, sí... buaahhh, sembla que porti jo que sé què!! Eps, doncs eren: sabates, cantimplora, bosseta amb forro i xubasquero i estreps! Je, je...

marc ha dit...

i no et sortiria mes a compte possar tot aixo en una motxileta??
Conyes a banda, felicitats, bona via, ah, i volem veure les fotos de la tirolina....

PGB ha dit...

Hey Rack! No entenc pq han petat la R1. Han tret les xapes o també han enfonsat/tallat els espàrrecs dels bolts?

Oju que ultimament el Donn va pel món amb una lupa, qui serà el següent? hehehe

Sobre les veuetes, jo estic igual que tu, també en sento de tant en tant. El meu senyal de que tot va bé és quan estic cantant o tatararejant alguna cançó o melodia mentre escalo :D

Anònim ha dit...

Ei RAquel

Fent "espele" per diables?

Quina puta merda els reequipaments-desreequipaments..quina tocada de nassos...és per parar boig...darrerament passo bastant de paret per aquesta merda de ambient bèlic i vacilón que sembla que hi hagi arreu...puto fastic...

a) abans del tram de 7a hi ha un pas de V/V+ ben bo...un empotre per pujar damunt la llastra d'on comença l'Ae...l'Ae es força per la dreta...tres moviments digitals macos.

b) el llarg de 6c+, el de sobre, és una putada pels baixos...no saps si dur els peus damunt o sota el sostret...per xapar la V en artifo pots posar un micro, o fotre un bidit empotrat..i a muel.lte

c) el llarg de la trave al sostre per sota serà 6c, però el vaig veure molt m`´es txungo, tècnic i delicatq ue molts 7a's..quina risor!! i hi ha parabolts coimplementats per burils per fer A0e que encara tenen el seu morbo.

d) El llarg de fissura placa on vas tenir tan bon feeling és DURILLO! A mi em va passar quelcom semblant....entre bolt i bolt del flanqueig no sabia si anar per la Hipotenusa, per dalt o per baix, i anava pillant lefetes d'aquelles que flipes com t'aguantes i com pot ser "només " Vº...vam empalmar amb el seguent 6a i vaig tenir la sensació d'haver trepat per un 6b ben bo....

d) Sortint de la darerra reunió hi ha un pas molt burret, la resta guai no?

e) UAla amb el flanqueo per sobre la ESQUENA DEL DIABLE....sortint de la CADE i de la GAM també ho vaig fer...i la veritat es que era molt perillós encara que no en tiinguis la sensació...si pujes amunt ( III) són 30 mts de grimpada, estas de una R i d'una arrel en un passet facil, i un cop al cim camines plà cap al sud per una aresta i baixes caminant al caminet...és MES RAPID ( MËS DE VERITAT) i MOLT MËS SEGUR..

Apali, ja ho saps per la propera..i ara a per la GAM i la CADe

sALUTEEEEEE

Raquel ha dit...

Marc: I la xemeneia amb motxilla? Je, je...
Sí, jo també vull les fotos i el video d ela tirolinaaaa!!! A veure si contacto d'alguna manera amb el noi i m'ho envia!!

PGB: Doncs havien tret les xapes i n'havien xafat dues... no sé per què coi ho fan!
Hauré de provar de cantar... a veure si així no sento les veuetes... però potser pillo pluja cada dia a la tàpia... je, je..

Tranki: Sí, almenys podrien publicar-ho a algun lloc... abans d'anar a fer una via sempre busco informació, i no ho vaig veure enlloc que la R1 no hi fos!! Jo ara ja ho he posat al Caranorte.
a) Si, el va fer en MArc de primer i de segona vaig plipar força amb el cinquillo...
b)Ho vaig fer amb làlien vermell i se'm va girar quan vaig tibar d'A0... un bon ensurt!
c)Doncs quina il·lusió que fos el més xungo, per quèel vaig encadenar de segonaaaa!! Tralarilo larooo, això sí que és una bona notícia!!
d) Sí, els Vº semblen 6a i els 6a semblen 6b... m'alegra saber que tu, que estàs molt fort, ho vas veure igual (i ara no em diguis que la vas fer quan començaves, eh! je, je).
e) Sí, realment és expo total, i t'aseguro que a mi m'ho va semblar estant allà!!
La GAM ja l'he feta (la vaig fer quan encara no tenia bloc i piava al centrecac.cat), però la CADE de diables la tinc pendent! Per descomptat que quan la faci faré cim, om quan vaig fer la GAM, que no recordo que patís tant!! Je, je...

Gatsaule ha dit...

Ei, Raquel, jo la vaig fer amb motxilla la xemeneia, i em va tocar de primer !! Així que no tens excusa....

Però amb o sense, una via preciosa i molt estètica, sobretot sota els sostres.

Enhorabona pel post, ja recorda als "d'abans" !

Raquel ha dit...

Je, je... però quin problema hi ha que porti un armari penjat del budrier? Je, je...
Gràcies Gatsaule, jo encara no soc la mateixa escalant... però si els posts es comencen a semblar... de ben segur que aconseguiré escalar i disfrutar com abans!!

Piter ha dit...

Eis.. com va tot! Has vist que surts en una foto d'un article del Pete O'Donovan .. jeje m'ha fet gràcia.

http://www.ukclimbing.com/articles/page.php?id=1253

Apa.. fins la proxima !!

Raquel ha dit...

Vaig fent... i tu, com estàs de l'espatlla?
Ostres, doncs no en tenia ni idea... quina gràcia!!
Moltes gràcies per l'enllaç!!

Anònim ha dit...

JOer raquel...felicitats pel llarg de travessa sota el sostre...tia, es tope fino fino...

Bé...cotant els 7a+'s de V+ no podia esperar menys...hehehehe...en la teva escala allò devia ser un IV+/Vº...hahahah!

Devies anar FLÚTAN...

Llorenç ha dit...

Ostres Raquel!!! quins bons records d'aquesta via!!! al llarg de la travassia on fas posar l'alien, jo vaig fer el mateix, però no era alien, i faig sortir volant uns metres...tot i aixó la via molt guapa i per mi molt inteligent!

Piter ha dit...

L'espatlla progressa adequadament.. tot i que hi ha lesió que nomes s'arregla amb artroscopia.. tot i que de moment mirarem si aguanta.

Ara a fer bondat mes o menys 1 mes.. i a tornar-hi !!

Unknown ha dit...

Com va la motivació Raquel?? Un salt qualitatiu desde la Boy, no??

Apa, ci vediamo presto in the vertikal. Jo ja estic agafant embranzida!

lux ha dit...

ei Raquel!!!
Felicitats!!
se que feia temps que la tenies en ment la via...
i mica en mica....anar fent amb ganes i il.lusio!!

una abraçada molt gran!!

Raquel ha dit...

Tranki: Je, je... et ben prometo que no flotava...anava ben cagada cridant: Maaaarc, no tibis!!

Llorenç: Ostres, no sabia que l'havies feta!! Jo també en guardaré un bon record!

Piter: Ostres sí, intenta d'allargar al màxim d'entrar a quirofan! Cuida't, i si necessites qualsevol cosa, compta-hi!

Kletterer: La motivació bé... però el coco és tota una altra cosa... je, je... I vigila no et posis massa fort, que aleshores no podrem fer cordada!!

Lu: Sí guapi, per fi l'he feta!! Ara a continuar... mica en mica... espero que al teu costat, eh!!
Petonàs ben gran!

Jaumegrimp ha dit...

Felicitats! La Sanchez de Diables és un viote!!! jo encara ni me l'he plantejada, però tot arribarà.
Ànims, en víes com aquestes no és extrany que t'entrin dubtes.

susi ha dit...

eiii raquel!! aquest finde he estat a Margalef i m'ha encantat!!! buaa porto tres mesos escalant nomes i aquest finde he fet tres V i un III de primera!! ( jejejje. lo que et volia demanar es que em passis un mail, per saber el teu correu, si no el vols exposar aqui, perque et volia comentar una cosa.

el meu correu es zorionak35@msn.com

Raquel ha dit...

Jaume: Moltes gràcies Jaume!! Però pensa que si jo l'he feta... tu ja te la podries plantejar, eh!!

Susi: Nena, felicitats!!! Recorda: sense pressa però sense pausa... i sempre gaudint de cada moment!!
El meu mail és rakclimb@gmail.com.
Ja em diràs... que ara m'has deixat ben intrigada!!

Unknown ha dit...

Ei Raquel! Ja l'has fet!! felicitats nena! Jo li tinc moltes ganes, a veure si arriba el dia...
Res de motxilles! ara que m'he acostumat a dur-ho tot penjant gràcies als teus consells ;-))

Raquel ha dit...

Gràcies guapíssima!!
I tant que arribarà el dia... jo diria que si no hi ets, et falta poc!!
Així m'agrada... una defensora anti-motxilla!! Oi que és la bomba? Je, je...