dimecres, 11 de juny del 2008

La Passage Pour l'Impossible, 175m 6b/Ae

Ens llevem diumenge a l'àrea de descans que hi ha passat el segon túnel (en l'àrea del dia anterior es sentien massa els cotxes) i durant l'esmorzar continuem amb els riures que ens oferia la companyia i que no havien desaparegut des de les birres del dia anterior (va haver-hi qui hi va somniar i tot... je, je)... però tot i això la cordada de liantes decideix fer material i anar a la via... però abans una foto de record!
Quins somriures, eh!! Segur que en Gil també oferia un dels seus mentre tirava la foto!

Doncs això, que la cordada de liantes se'n va equipada (amb 20 cintes exprés, els àliens i els linkam's per si les mosques...) directes cap a la Passage Pour l'Impossible.


La Passage (vermell) és una via de 175m situada a la Roca del Diable, a Collegats. Està equipada amb espits i no obstant té un llarg de 6b, el màxim obligat és V+. Segons diuen, l'Ae del quart llarg deu rondar el 8a.

Jo ja l'havia intentat una vegada amb la cordada desorientada, però, tal i com diu el nom, no la vam trobar... ens vam equivocar i ens vam posar a l'Exceso. Així que aquesta vegada no em podia equivocar... almenys, no tornaria al peu de l'Exceso.

Per aproximar-nos-hi aniria bé deixar el cotxe al mateix lloc que l'hauríem d'haver deixat per anar a la Tànger. Nosaltres, com no, la vam liar altra vegada i vam deixar el cotxe on havíem dormit!! Quina mania que tenim aquesta cordada de no moure el cotxe i fer una passejadeta innecessària de bon matí... je, je... comença a ser un ritual!

Des de la boca del segon túnel, caldrà caminar direcció la Pobla i, just abans d'entrar al primer túnel, agafarem la carretera vella que va per fora ( a l'esquerra). Quan tinguem la Roca del Diable a la nostra esquerra caldrà estar atents perquè al cap de pocs metres trobarem el corriol que baixa cap al riu, on trobarem la tirolina per atravessar-lo (que s'inicia en un gran arbre).


Nosaltres no portàvem politja (total, sols l'havíem de passar dues vegades... el mateix que vaig pensar l'atra vegada amb la cordada desorientada...), així que vam passar amb mallons grans i mosquetó d'acer. Aquí la Lu passant la tirolina,


Una vegada atravessat el riu, cadrà anar cap a l'esquerra per un corriol (força fressat) fins que aquest es bifurca en dos. Nosaltres agafarem el de la dreta tot vorejant la rampa herbosa.

Nosaltres la vam liar, o més ben dit: la vaig liar! Sabia que resseguint la rampa herbosa, la primera via que havíem de trobar era la nostra... total que vaig veure un parell de parabolts i vaig indicar que ja hi érem (i elles confiant amb la meva orientació... je, je). La nostra via havia de ser d'espits però... jo que sé, potser l'havien reequipat! Je, je. I ens hi vam posar...
Repartir els llargs va ser tota una història... no hi havia manera de decidir-nos... vaja, que no els vam decidir!! Finalment comença la Clara amb el primer llarg de, teòricament, V+ i 6a.

El tram fins al primer parabolt ens el vam trobar força mullat... i les preses no eren massa de fiar. La Clara prova de continuar però no ho veu clar, així que em deceix a mi el llarg.
Aleshores començo jo amb el primer parabolt xapat i entenc la reacció de la Clara... collons, quin V+!! Progresso, i quan vaig a xapar el segon... brrr... no arribo! Desgrimpada (volar significava, com a mínim, menjar-me l'arbre del darrere) i... em penjo!! Buaaa, si això és un V+, com serà el 6b de dalt de tot que he dit que el faria jo? Surto agafada de la cinta per buscar un bon canto i poder xapar la següent... i em torno a penjar... Raquel, deus estar cansada d'ahir (comentari de la Lu)... Sí, espero que sigui això! Des d'aquí ja surto fins a una sabina on hi poso una baga, i de la sabina al següent parabolt... després baixo a treure la sabina (que sols em faltaria fregament!) asseient-me en la sabina, com comença ser habitual el mi...

Després, el tema comença a tirar enrere (estaré ja en el 6a?) però almenys trobo canto més bò, ja no em cauen goteres als ulls i la roca és compacte i bona. Un últim desplom i ja veig una R a la meva dreta (i parabolts a l'esquerra) ... flanquejo a la dreta i fiiuuuu, ja hi soc! Respiro, miro les vistes i... osti, què criden en Marc i en Genís? Estan a l'altra costat del riu fent-me senyals i sembla que em diuen alguna cosa important... uix, em sembla que no estic a la R adequada... de fet no he fet 30m com marcava el primer llarg... uaaaahhh, a veure si em tocarà continuar!! Però em fan senyals dient-me que no em mogui, que ja venen. Potser volen venir a fer la via?

Noooo!!! Venen a dir-nos que no estem a la Passage, que per sobre ens venen uns sostres de la hòstia (aquest nois són un SOL!!)... serà l'Exceso? Eps, aquesta no, que ja m'hi vaIg posar l'altra vegada!!

En Marc grimpa per la rampa herbosa de la dreta i... allí estan els espits! Ostres, però si els veig jo des de la R i tot!! Però on coi m'he fotut? Si us plau, que algú em digui que no és un V+ ni un 6a! Es veu que m'he fotut en la variant dura que han obert no fa masa i que empalma amb el llarg d'Ae (8a pels mega forts) de la Passage!!! ( 1er llarg ressenyat en verd). Així doncs, segons ens van dir els equipadors a posteriori, el llarg que havia començat la Clara i que a mi em va fer suar i patir de valent rondava el 7a+! (sí, i jo pensant-me que era un V+! Je, je... no diuen que el grau és orientatiu? Doncs això... je, je... que l'orientació no és el meu fort! Je, je)

Així que rapel·lo i anem les tres liantes a veure el peu de via real... mirem l'hora i... brrr... impossible! Apa, altra vegada a la tirolina!! I algunes amb problemes per pillar el cable de la tirolina amb el mosquetó ... sort que érem cordada femenina!! Je, e!
Anem a fer alguna de l'agulla del Gos? Sí, però primer anem als cotxes a refer material... i... allí ens quedem, xerrant, rient i menjant!! Així que, donades les ganes de xerrar, decidim anar a fer la birra directament... anem al Chiringuito... on finalment demanem plat per dinar i tot!! Je, je...és que l'entorn i la companyia s'ho valia!!
I tot i no haver-nos sortit el dia rodó en quan a l'escalada... mmm... quin cap de setmana!! Riures, riures i més somriures!! A vegades val la pena baixar-te d'una via...


I respecte la Passage... ara ja tinc clar el peu de via (sí, de debò!)... je, je... així que el proper cop que hi vagi segur la faré!! (si no plou, si ningú es fa mal, si no trobo cordades davant...).

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Veig que almenys amb la tirolina us ho vàreu passar força bé.... je je je!
A veure si ens veiem ben aviat!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Ep Raquel, en quins "fregaos" us poseu! mira que confondre un 7a+ amb un V+!!! això és que estàs massa forta i no controles les teves ànsies escalatòries i a la que veus un parabolt...apa amunt.

lux ha dit...

jajaj Vaja aventures!! si...

ara que ...jo de veure la paret que fa un impressio del copon ..
perque es megavertical!!

i quan era sota d'aquell V+ desplomat i de preses romes...nomes feia que pensar que com Kxx seria el resta de la via!! jo no en volia cap de llarg....
nomes tenia ganes de sortir corrents!! kina por!!!

una abraçada!! això nomes ha estat un periode de prova
que totes les cordades tenen un cert periode de rodatge... ;-)))

jaja... va ser un dia genial!!!

Raquel ha dit...

Star Fisherman: Sí, i dinant al chiringuito també... je, je!

Jaume: Sí...je, je... però com altres vegades he patit en un V+ real... je, je... res, que queda clar que no tinc ni pajotera idea de graduar!! JE, je!

Lu: Així no volies fer cap llarg? Je, je... si no hagués estat per la meva liada, estic convençuda que després del primer llarg real haguéssis canviat d'idea!!

Mingo ha dit...

Mira que confondre un 7a+, per un V+.
Em sembla que les teves colegues la propera vegada vindran amb les fotos del google earth i totes les descripcions que trobin per arribar al peu de via.

Llorenç ha dit...

Ostres Raquel!!! la foto de la sabina m'agrada molt!

i quines son aquestes escuses de que ja no us donava temps!!! deu meu!! amb lo llargs que son els dies ara!je je je!!

veig que us ho vau passar molt be este finde!

a disfrutar! ens veiem aviat! jo també la prefereixo de sucre!

Iban Bessa ha dit...

i mira que la via és molt bona!!! haureu de tornar a fer la tirolina, això no es pot deixar pendent...
salut i a tibar!

Raquel ha dit...

Mingo: Sí, je, je... el tema té la seva tela... je, je... però ara ja sé on és el peu de via!!

Llorenç: Sí... sort de la sabina!! Je, je!! No eren excuses!! Que a les 20h m'arriba el peke i no em puc permetre arribar tard una altra vegada pel fet d'estar penjada a la paret!!
Sí, sí, sí, de sucreeeeee!!!

Terrible: Amb la ràbia que em fa no haver fet encara aquesta via, si cal passo la tirolina sis vegades seguides!! Està a les primeres de llista de pendents!!

TRanki ha dit...

Ei Rakelllll!

Joer, JA SE QUE REPETEIXO COMENTARI..però es que és la òstia!

Romo, mullat i trencat..i el 7a+ que pot semblar-te 5+ o 6a? TASBOWAAAAA!

Sé d'una anècdota de un paio que es va posar al llarg de sobre de la feixa-bosc, al bastó del frare, de la RUDOLF SCHEINDL ( A4) confonent-lo amb el 5º ( que és 6a dur en realitat) de la Aresta Ribas...hahahah...com que "va veure un spit allà dalt...!)...va tenir la mala sort de no fer-lo a vista i va pillar de valent a la repisa...

Almenys tu seguies uns parabolts no? hehehehe!

A mi em va passar a CAHORROS..em vaig posar en un 6c+ ( 7b o 7c real)..i en realkitat era un 7b ( 8a/a+ real)...amb unes òsties del kopón...al final elq ue baixava del 6c+ ( que es creia que era 6c+ de veritat i també van sortir-li ales..) em va xapar la cadena...

I a la Aresta Brucs de la Bessona inf un dia devíem dur una ressaca espantosa..però al tercer llarg de la Cerdà (6a+ de burilillos) no vam veure els "burilillos"..co que el menda "ho veia de 4rt má o meno" pos vam tirar recte amunt, pensant que "els clàssics" no asseguraven massa..oq ue ja sortiria algun burilillo...15 metres més amunt estava pilladíssim i li deia al col.lega que saltava ( la R de la via són tres burils merdosos), i el col.lega que era un alemany que no feia via llarga, aterroritzat demanant-me que ho intentés,que no es veia capaç de aguanatr-me la caiguda, iq ue la R petaria....al final vaig sortir no sé com i vaig arribar a la R sota la boleta del cim...vam donar-li 6a o 6a+..i de nom VARIANT TORA TORA ( el crit de salutació dels Kamikaze...el col.lega, que feia més o menys 7a, va patinar dues vegades de segon..no sé si pel cague o pels nervis...i només penso que ens vam fer a sorts la tirada i li havia tocat a ell..el que passa es que en no veure els burins me la va cedir..afortunadament!

lu dich..que en el món del gugle i les guebs i tanta internet, mola dur una bona resse!!!

Raquel ha dit...

Je, je... boníssim!!

La veritat és que si busques al google la Passage sols trobes una ressenya (al blog de blogs ni una!). Tot i això jo portava fotocopiada la de la guia de les 100 millors, i en Turco i en Jordi ja m'havien avisat que hi havia una variant... je, je... vaja, que el meu despiste no té delicte!!

I respecte a confondre un V+ amb un 7a+... je, je... no sé si dir-te que crec tant en mi mateixa que estava convençuda de no haver-me equivocat o que crec tan poc amb les meves capacitats que trobava normal patir en un V+!! Je, je... Vés a saber!!

Piter ha dit...

Joeerr... noia.. la proxima res de palletes per escollir qui es queda el llarg xungo, adjudicat rapid !! 7a com a ciniquillo dur... deu n'hi do !!

Raquel ha dit...

Je, je... noooo Piter, on no t'has dejugar les palletes amb mi és amb el tema de trobar el peu de via...je, je... simplement es tracta d'ignorar-me encara que em vegis super segura del que dic... je, je... però els llargs ens els juguem a les palletes!!

Anònim ha dit...

Ara si que veig que estàs totalment recuperada...., enhorabona !

(no dic res del 7a, que ja està tot dit...)

Raquel ha dit...

Sí... a veure aquest cap de setmana a Cavallers... a veure com està de recuperat el coco... je, je.... que això és el més difícil de recuperar!!

Cuida't!!

Anònim ha dit...

Juaaaaaaaa!!!

Dius: "... durant l'esmorzar continuem amb els riures que ens oferia la companyia i que no havien desaparegut des de les birres del dia anterior…."

Em pregunto.. vist l’orientació que portaves .. jajjaja ¿voleu dir que les vareu deixar algun cop leds birres? jajaja

Vinga.. una abraçada i felicitats..!

Quo

Raquel ha dit...

Je, je... tan de bo tingués excusa amb les birres... je, je... però no, realment soc així de desorientadaaaaa!!!