diumenge, 2 de desembre del 2007

Pràctiques d'artifo a l'Orgullós Oglala

Aquest dissabte havíem quedat amb la Lux d'anar a fer alguna via per practicar l'artificial après en les jornades. Però quina? Vam demanar consell i ens van recomenar l'Encís Sublim de la Foradada (Montserrat). La via pintava molt bé, semblava ideal: tres llargs, amb un total de 60m, amb espits a les R's (d'on abandonant un mallon i una baga, podíem baixar sense problema), i forces claus en el sostre. Durant la setmana, vàries persones, inclosa qui ens l'havia recomenat (doncs ens l'havia recomenat sense saber que la volíem fer ara) ens van dir que no era època per anar a la foradada... molt poques hores de sol i en un punt on el corrent d'aire està assegurat!!

Tot i això, la Lux i jo, tossudes, vam començar a preparar el material que ens demanava la via... bufa, tota una setmana per aconseguir-lo!! La cordada de les pidolaires va anar demanant d'aquí i d'allà... i després la revisió als containers per trobar mobles vells de fusta bona per fer les falques... i divendres al vespre... trucada: Ei, què fem? Realment farà molt fred!! M'han comentat d'unes vies al Tossal de Mullapans, amb R's equipades amb paravolts... surten a la nova guia de la nord... mmmm.... sí, sí, guai!! Agafem tot el material que hem aconseguit i ens trobem a Monistrol a les 8.30h!!! Ok!!

I després de la trucada... taller de fusteria (la Lu) i de "inventos mil" (jo), cadascuna a casa seva!! La Lu serrant i jo aliquetant cable d'acer per fer-me un extractor de pitons, intentant passar una goma per dins una baga tubular per posar-la al martell (martell que m'havia tocat en el sorteig de les jornades i anava amb cinta plana simple) ... fent bagues i baguetes per escanyar els pitons... i a les 2h al llit!!!

Trobades a Monistrol, cafetó al bar, riures varis, i decisió de la via. Anirem a fer la Orgullós Oglala, oberta per en Joan Vidal al 2004, 120m de V+/A2.

Per l'aproximació nosaltres vam decidir fer l'opció de sortir de Monistrol i agafar la pista... que gràcies al mig 4x4 de la Lu (nena, res de mig, que és totaaal), vam arribar fins a l'estació elevadora d'aigües, d'on l'aproximació es reduia a 5-10 minuts!!

Comencem a caminar per peu de paret i... sorpresa, ja hi ha algú que està penjat en la Sami... el mirem... ens mira... i crida: Ei Lu!! Ostres, era en Flx, que li havia fallat el company a última hora i anava en solitari!! Ens confessa que no li venia gaire de gust fer res en solitari i s'apunta amb nosaltres.

Donat que érem tres, que l'objectiu era practicar i no pas fer tota una via, i que en Flx no se'l veia molt convençut d'anar a fer l'Orgullós Oglala (no per ell, que ell de pràctiques ja n'ha fet moltes, sinó per nosaltres!!), decidim anar a fer el primer llarg de la Orgullós Oglala, que és IV+, A1 i A2, i després ja veurem... Sort que vam decidir fer-ho així!!

Preparem material... buahhhh, ara sí que anàvem sobrats!! En Flx també portava de tot!!



Ei, que a mi no m'havia quedat clar en les jornades que no calia posar-s'ho tot en el budrier... que en Flx també portava una corda fixe i em podien anar passant material segons les necessitats... però tot i això, el budrier ben carregat!!



L'inici de IV+ del llarg és el que més por fa!! Doncs tot i ser un IV+ és difícil trobar un troç de roca compacte... tant sols són uns 7 metres fins al primer paravolt... però 7 metres que no se t'obliden!! (abans sols hi trobes el pont de roca que es veu xapat en la foto de sobre).

Arribada al paravolt, ja trec els estreps... ei, que això encara deu ser amb lliure!! Je, je... Si homeeee, estreps i a munt a xapar el següent paravolt... i per arribar al tercer, pas d'ungla inclòs.



Vale, ara comencen les pràctiques... uns 25 metres de fissura on posar-hi pitons (diferents i de diferents mides... però principalment V's, algun universal (tot de mitjà a petit, doncs el gran que vaig posar el vaig haver d'escanyar...), alguna falca i empotradors (jo vaig posar l'àlien verd)



Fins que trobem un pont de roca on ja hi ha un cordino, i després un paravolt més a munt. Seguidament, vaig flanquejar a l'esquerra en lliure per poder fer un pas d'ungla per arribar a la R. Muntatge del triangle, fixació de la corda fixe i... cap a baix a demuntar el llarg!!...I a seguir picant i suant de valent!!

Després el va fer en Flx, on es notava la quatitat de pràctiques que ja portava a les espatlles... Buaaah, un pas amb un estrep a un pitó i l'altre en una ungla!


I després la Lu, que està feta una crak!! Anava pitonant i xerrant... i en cap moment va dir allò de: Ei, que d'aquest no me'n refio massa... ni va aver de treure un clau per posar-ne un altre de diferent mida... Nooo, ella cap a munt i sense dubtes!!



I després abandonament d'un mallon a la R i a desmuntar la seva obra d'art... primer amb poques llums i finalment a les fosques!!

Recollida de material amb els frontals i cap el bar de Monistrol, contentes de les nostres pràctiques i amb ganes de repetir-les!!

24 comentaris:

Mohawk ha dit...

Je,je,je... debeu ser de les poques persones que ha repetit aquesta via del company Vidi, tot un homus montserratinus!!

Si s'em permet una recomanació, hi ha una via a la Falconera de St. Llorenç del Munt (Fliping) on el primer llarg està molt bé per practicar artifo...

A tibar-li fieres!!

Raquel ha dit...

Ostres, doncs em fa il·lusió i tot repetir una via que no ha fet massa gent... però encara ens falten 3 llargs!! La veritat és que el primer llarg és per disfrutar amb el martell!! (però ja saps que no tinc massa amb què comparar... je, je, però jo vaig disfrutar mooolt!).

Moltes gràcies per la recomanació!! I... és per fer-la ara o no és una via d'hivern?

Guillem ha dit...

ostres Raquel!!!!
enorabona a tu i la Lux per aquestes ganes terribles de practicarho tot!!
un saludu i a seguir-hi!

Raquel ha dit...

Gràcies Guillem!!
Segur que ho repetim!!

flx ha dit...

Ei que bé, esteu fetes unes fieres!
Ara a seguir i anar fent que això es tot un mon en si mateix. Ara que ja coneixem el primer llarg, s'han de coneixer els altres, però no hi hà presa. De moment ja va estar prou bé i vem estar a terra que es força més agrait que pejats com fuets.

fins un altre día!

salu2
flx

Isidre Escorihuela ha dit...

Ep noia,
Això és arrivar i moldre...Quin fanatisme artificieruuu. Molt be i moltes felicitats per la passió i les ganes.

Raquel ha dit...

Flx: Doncs sí... que la sortideta d'A2 del segon llarg no es veia pas fàcil!!
I moltíssimes gràcies per tots els consells! Ens va anar bé trobar-t'hi!

Isidre: Gràcies!! Això de l'escala és el mai acabar... quant més aprens, més en vols saber... és el fanatisme sense fi!!

Mohawk ha dit...

Jo diria que és orientació Est, però no em facis gaire cas. Tot i així, el llarg entretingut és el primer (A1/A2) i el que asssegura pot estar amb el plumó, al terra, si vol. Els altres llargs són en lliure assequible (V+) i si no vols fer una tirolina, empalmes amb "La que faltava" que són parabolts i crec que la Lu coneix bé ;)

A tibar-li fieres!

PD: Si voleu anar a fer la via (Paca's Factory) m'ho dius i et passo la ressenya. És molt disfruton...

Raquel ha dit...

Moltes gràcies Mohawk!!

Josep Barberà. ha dit...

Molt be raquel,en un altra vida penso provar-ho!.De moment em tira més el lliure.I ara,una petició;per veure els detallets del que expliques,estaria be,que ens donessis als lectors la opció de poder engrandir les imatges cilicant a sobre!!!.Ay Josep,Sempre demanant...

Raquel ha dit...

Ei Josep!! El problema és que soc una cafre amb l'ordinador... és a dir, que no en tinc ni idea per què a vegades es poden ampliar les meves imatges i a vegades no!!

Algun consell?

Gatsaule ha dit...

Molt bé, feres ! L'artificial és molt divertit, a veure si us mal acostumareu, ara....

Per cert, vau posar cap falca ? És la meva assignatura pendent.

Llorenç ha dit...

Ep!!!! quin nivell!! aixó de posar claus en trios!!! flx vigila!

Algun dia quan sigui gran ho faré! je je je!

Felicitats per la valentia de posar-s'hi!

Raquel ha dit...

Gatsaule: Doncs jo vaig haver de posar falques en dos claus... però no sé si en un d'ells més hagués valgut la pena no fer-ho... després vaig tenir problemes per entrar el clau!! Je, je!!

Kutrescaladors: Gràcies!! Una vegada t'hi poses... no hi ha marxa enrera!! je, je!! (en el bon sentit, eh!!)

TRanki ha dit...

heheheh..

Oju Raquel que la pedala vicia molt...

TRanki

Raquel ha dit...

Je,je!! Sí, sí... diumenge vam anar a fer esportiva amb els d'en família al Vermell del Xincarró i sols veia que forats on posar claus i empotradors... i no vaig encadenar una meeeee!!! (m'havia oblidat els pedals!! je, je!!)

lux ha dit...

eei wuapi!!

La veritat que la preparacio de l'aventura ja va ser molt molt divertida:
la seccio pidolaire...
potser l'exit es que part del nostre material ja estava ensanyat;-)))
la seccio bricomania..i apanyus varius teva era genial!!
la seccio recollida de container digna de foto... queda permillorar el xurrac..;-)
l'eleccio de la via.. emocio fins el final...tachin tachin...

i tant de preparatiu...no va defrauda gens!! sensació d'haver apres molt, consolidat el que has apres... i alhora que se t'obren un munt de possibilitats....
i tot això passant-ho moltbe amb uns companys excelents
que mes es pot demanar??

Preparada per un munt de nous reptes!!

una abraçada ben forta!!
ara que ja no em fan mal els bracets;-))

Raquel ha dit...

Je, je!! Així a tu ja no et fan mal els braços? Ja et dic jo que estàs feta una fera!! Jo avui no he anat al boulder... t'imagines per què, oi? I diumenge no vaig encadenar res de res... je, je... petada, petadíssima!!

I l'aventura acaba de començar!! Sols imaginar-me totes les que ens esperen per compartir... Je, je!! Que ara hem d'amortitzar la bricomania i la regirada als containers!! Je, je!! I ara que ja tenim per la mà això de pidolar... je, je!!

Un petonàs ben gran (que així segueixo amb el repòs post-finde dels braços!!)!!

Josep Barberà. ha dit...

Consell si,solució cap!.
Parla amb el PGB,segons diu al perfil personal és "Enginyer Tècnic en Informàtica de Gestió i graduat en Multimèdia per la UAB"...casi na!. Al meu blog em va anar be del primer dia...però no sé per que!.
Si no pots contactar amb ell(suposo que t'ajudarà gustosament),Estic segur que tens a prop algun informàtic FANÀTIC (que també n'hi han tants o més que en això del trepar)d'aquestos que sembla tenir solucions per tot.
Un abraso.

Raquel ha dit...

Gràcies Josep!!
Miraré què hi puc fer!

Anònim ha dit...

Bona iniciació ! El la fisura del 1er llarg jo vaig posar mes universals i plans amb alguna falca, ara ja entren uves ! L´inici de IV+ es pot pitonar en la fisura i no resulta tant dificil.
I la via ja l´havia repetit com a minim una persona, el Jaume, que l´hivern passat va repetir casi totes i algunes de lña Plantació. Salut.

Raquel ha dit...

Gràcies!!
Jo vaig voler posar un pla... però vaig acabar petant la fissura!! Així que seguidament hi va entrar una uve!! je, je... mentre hi hagi cafres com jo... cada vegada entraran peces més grans!!

En el IV+ de l'entrada ens va fer cosa posar algun pitó... la roca no es veia massa bona aquell tram... però ara veig que l'haguéssim pogut posar! Agafo nota per quan anem a fer-la fins a dalt!!

TRanki ha dit...

buf de llegir-vos em poso fanàtic...la LIla em va fer "regalar" el material després d'un ensurt molt gran al Pedra..però la veritat es que segons com en sentir-vos se'm desperta "nosequè" a l'estómac.

De cara a anar rodant a kalamontse i a Vilanova hi ha vies superinteressants, de l'estilq ue jo dic "artifo esportiu", és a dir, amb reunions amb expansions i alguna expansió bona de manera que es fa dificultat (algun pas complicat), però no hi ha possibilitats d'accident.

MIreu la "por tus Güevos Matute" (A3), la Ferran Olivé (A2) o la via del PACA ( A3 de curro i molt de desplom)al PILAR DEL SEGRE...són vies que pots fer en wambes gairebé...

A Montserrat en plan "inici" està bastant bé una que es diu "CONCORDIA" (a2 al primer llarg i la resta Ae i A1/1+) a la Boleta del Portell Estret-ojo que ara ´ñes a l'Ombra...En plan A2 i més sèrio teniu la PURPURA PROFUNDO a Ecos..molt de material i molt de curro..però un tresoret..o la COSMICA ( mola fer-la en vivac a una repisa).
I finalment les vies de Artifo esportiu del Paca i Altres. a la Agulla fina hi ha la LADY FANTASIA..un tripi de via, A3 en placa de forats i plom. La AMICS DEL SOL un altre A3 ( era A3+ però vamn trobar un truc i baixa el grau al pas més dur...)...buf quin flipe.

Al Ganivet de Diables hi ha la CINC DE NOU, un A4 suau amb un segon llarg Al.lucinant. A la Cova de l'Arcada hi ha la VOL RAS...increible i a més es fa en plan "esportiva" donat que l'assegurador pot estar assegurant des del terra fins a la R3...

De cara a fer "pràctiques" jo anava sovint a St LLorenç, a la Falconera o a la Diagonal...

I després hi ha el PEDRA, Montrebei, El pic de St Cugat..buffff...

Ja us veig a les deixallerioes recol.lectant plom...

ah, per cert, las FALQUES que millor em van són de BRUC i de CIRERER, fan troncs rodons perfectes per moldejar i convertir amb una sola serrada amb minitacs.


va, paroq ue em passaria hores piant del tema...

pedal a toppppppeeeee!

Raquel ha dit...

Ei Oriol!
Que no he vist aquest comentari fins avui!! Moltíssimes gràcies pels consells de les vies, quina passada!!