diumenge, 10 de maig del 2009

Esperó de les Colobres (250m, 6b)

Per fi, aquest dissabte, hem pogut anar amb en Marc a fer l'Esperó de les Colobres!!! Mmm... ja era hora!!
L'esperó de les Colobres és una via situada a Cap de Ras (Àger), semiequipada amb espits i claus. Crec que la via més contínua que he fet a Àger... fissura rere fissura... equipada on fa falta i desequipada on pots equipar amb els empotradors... un gaudir fins al final... l'espera ha valgut la pena!!!
De material vam agafar un joc de tascons, els àliens (blau+ semàfor), els Camalots del 0.25 al 3 (repetint l'1 i el 2) i 17 cintes exprés.
L'aproximació i el descens són els mateixos que per anar al Fanal Nocturn, així que no em repetiré (sols tenir en compte que l'Esperó queda un xic més a l'esquerra).

Per repartir-nos els llargs... bé, jo vaig fer una bona llegida i rellegida a la piada d'en Jan i la d'en Marc i vaig decidir que millor comencés en Marc... i ell no va dir pas que no... jejeje! I crec que vaig fer l'elecció mooolt ben feta!!

Ll1: (30m) S'inicia en un arbre, on, s'hi ens hi pugem, veurem el rimer clau de la via.

Una vegada et poses ja a la roca, tens un inici de V, sense equipament, on caldrà anar flanquejant a la dreta fins trobar una fissura de IV per on pujarem i arribarem a la primera feixa. Més flaqueig a la dreta i, arribats a la primera fissura/díedre trobarem la R1, de dos espits.

Ll2: (25m) Té una sortideta que et posa les piles!! Sortim de la R1 cap a l'esquerra on veurem un primer clau... tot i que abans n'hi ha un altre, molt a prop.
Després una panxeta i ja el trobes un espit, on comença el díedre amb fissura, on ja podem equipar al nostre gust (en el meu cas molt... jijiji... osti com se'm cansaven els peus... jiji). Més endavant et tornes a trobar un parell de claus més (sempre on fan falta). Un bon disfrute de llarg, sobretot pels que ensagrada posar empotradors a dojo!!!

LL3: (40m) Tot i que éstà marcat de V+... té un passet a la sortida de la R2... just per anar a xapar el primer espit... que tela marinera!! Finet... i amb aquella psicosi que encara no has xapat res... en fi, sort que li va tocar a en Marc, que ell crec que no té psicosis d'aquestes. Després ja te'n vas en busca de la fissura i cap a munt,


per anar a flanquejar el sostre per sota i tirar a munt pel díedre de la dreta d'aquest. Quan trobes l'espit, ja has de començar a anar cap a l'esquerra, fins que trobes un clau, on ja et faltarà poc per arribar a la R3.

LL4: (3om) Mmmmm... què dir d'aquest llarg!!!! Es tracta d'un diédre de 6a amb una fissura ideal per als empotradors!! Un gaudir pas a pas!!

Quan gairebé ja finalitza la fissura, trobarem un espit a la dreta. Caldrà pujar un xic més, fins sota el sostre, on trobarem un clau. D'aquí, flanqueig aèri fàcil a l'esquerra (i que també es pot equipar), una última grimpada i ja trobem la R4. Per arribar-hi amb un bon somriure!!

LL5: (45m) Té una sortida un xic brutota... fàcil però amb la roca un xic trencada, fins que arribes a una placa amb fissura a la dreta



i una placa ja mooolt més bona on hi ha un espit i... ja tens davant dels teus ulls una fissura per fer en bavaresa que et fa salivar!! L'inici està assegurat amb dos claus i la resta al gust de cadascú! Sols tenir en compte que hi ha blocs de dins la bavaresa que estan solts. Finalitzada la fissura, caminadeta per sorra en tendència a la dreta i arribes a la feixa, on trobarem la R5.

Ll6: (40m) Té un primer pas de desplom que a mi em va fer apretar les dents de valent...

però que està assegurat amb dos espits. Passat aquest pas, cal anar per una placa (la que en Marc deia a pèl... però que jo no he fet a pèl... jijiji... he anat posant tot el que podia), fins que arribes a un desplomet assegurat amb un clau. Després cal anar en tendència a l'esquerra, en busca d'una nova fissura, fent algun que altre pas de 6a assegurat amb un parell de claus. I després, una altra vegada un magnífic díedre amb fissura per equipar al gust!! Aquesta vegada de Vè... per fer un festival amb els empotradors!!

Ll7: (50m) Aquest llarg sí que té telaaa!! Primer tens una sortida de 6b en fissura, on hi ha un tronc d'un arbre que ajuda de valent (almenys a mi... jijiji... no tothom el fa servir tant... jiji)...
Aquí hi trobarem un clau amb un cordino. Finalitzada aquesta fissura no s'ha acabat el bròquil... encara et tornes a trobar una altre díedre ben vertical, de fissura molt més estreta, equipada amb un parell de claus i un espit... sort que vag triar-me bé els llargs!! Després una petita grimpada per anar a buscar un últim de díedre, ja mes fàcil (V+), on també es pot anar equipant sense problema.
I... cim!!! I... amb un bon somriure, com no!

13 comentaris:

Xavi ha dit...

Felicitats per l'ascensió! N'he fet moltes allà i aquesta em falta. Tothom en parla molt bé d'aquesta via. A veure quan cau!
Adéu

Raquel ha dit...

Ei Xavi, doncs ves-hi, que és preciosa de veritat!! No sé si dir-te que la millor... per què l'Amor de Madre també em va agradar molt... però un estil molt diferent, l'Esperó és per disfrutar escalant en lliure i equipant.
Ànims, ja llegiré la teva piada quan la fecis, a veure què t'ha semblat a tu!

marc ha dit...

me n' alegro que us agradés, i de que la piada us fos útil....
Apa, salut.

Raquel ha dit...

Sí, gràcies Marc, a mi em va servir de molt!!

Mingo ha dit...

El dia que vam fer el fanal nocturn havia una cordada que ens va dir que valia molt la pena.
Llegint la teva piada, veig que els llargs imparells que li van tocar al Marc, deu ni do.
Felicitats per l'escalada

Raquel ha dit...

Sí Mingo, sí que val molt la pena!!
Per mi, els llargs imparells són els més difícils. Així que... ja ho saps... a veure quins et tocaran quan la facis!!

lux ha dit...

eiii Raquel!!
Beeé, per fi l'espero de les Colobres!
s'ha fet esperar però ja veig que no ha defraudat i si que ha valgut la pena !!
la via segur que si, però el millor sens dubte que veig que has disfrutat un munt a la paret!!!

Moltes Felicitats!!!
i una abraçada ben gran!!

Raquel ha dit...

Síííí guapíssima!! Sembla que mica en mica torno a ser la mateixa a la paret... mmm... tornant a disfrutar com abans!!!
Una altra abraçada, ben, ben gran!!!

Llorenç ha dit...

aquesta ja pica...i aixó de tenir-se que posar les piles no em fa gracia!!!! aquestes sortidetes explosives....felicitats per la via!!! ja era hora que et tornessim a veure en forma!!!

Raquel ha dit...

Ei LLorenç!! Que no cal que et posis més les piles que ja la pots anar a fer!! És obligada 6a... i es pot assegurar tant com vulguis (sobretot els meus llargs... jejeje).
Merci pels ànims!!

joan ha dit...

ei molt béeee,ja era hora q la fessiu!! enharabona als dos ,una via moooolt xula.salut

Raquel ha dit...

Síííí!!! I moltíssimes gràcies a tu pel teu post!!

慢慢來 ha dit...

監聽器材
離婚諮詢
監聽手機
財產調查
電話監聽
網路詐欺
女人偷腥
肉體外遇
商業調查
信用調查
婚姻諮商
婚姻問題
老婆外遇
外遇處理
筆跡鑑定
挽回婚姻
老公偷腥
男人外遇
丈夫外遇
婚姻諮詢
感情諮詢
挽回感情
老婆偷腥
工商徵信
商標侵權